Tablou de război în PSD. Cum vor vota pesediștii brăileni și gălățeni la ședința în care se cere demisia lui Dragnea

Distribuie articolul

Pesediștii brăileni i-au pus gând rău președintelui Liviu Dragnea. La ședința Comitetului Executiv Național care are loc astăzi (n.r. vineri, 21 septembrie) Mihai Tudose îi va cere liderului cu probleme penale să demisioneze. Tudose, care începând de joi este președintele PSD Brăila, se situează de partea celor care au semnat sau susținut scrisoarea anti Dragnea.

Buzduganul brăilean a fost aruncat încă de joi de primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir. Acesta este vicepreședinte al filialei și i-a cerut lui Dragnea să plece din fruntea PSD deoarece nu reprezintă viitorul formațiunii politice. Social democrații i-au avertizat pe susținătorii lui Dragnea că vor părăsi funcțiile de conducere pe ușa din dos dacă se opun schimbării.

„Organizația PSD Brăila a hotărât că este nevoie de o discuție în Comitetul Executiv Național pentru a readuce starea de dialog și normalitate în PSD. Semnătura d-lui președinte Ion Rotaru pe scrisoarea colegilor noștri reprezintă voința organizației PSD Brăila. Direct și tranșant ca de fiecare dată, susțin că este necesară o nouă abordare în PSD iar cei care au evitat dialogul trebuie să plece pentru a nu ajunge să fie scoși pe ușa din dos. PSD nu este partidul unui om și va redeveni partidul unei echipe. Domnule Liviu Dragnea, viitorul PSD va fi fără implicarea dvs. în conducerea partidului. Avem nevoie de un lider puternic, serios, carismatic, un om al dialogului și conducerii participative”, a scris pe FB, Marian Dragomir, vicepreședintele PSD Brăila.

În timp ce brăilenii vor să scape de Dragnea, pesediștii gălățeni l-au luat în brațe. Membrii Comitetului Executiv al PSD Galați s-au adunat joi și l-au mandat pe Dan Nica să le reprezinte punctul de vedere în ședința de vineri, de la București.

La nivel declarativ, participanții s-au poziționat în tabăra Dragnea, astfel încât filiala PSD Galați este împotriva celor care suțin schimbarea liderului partidului. Dan Nica, un apropiat al lui Liviu Dragnea, va susține acest punct de vedere în Cex-ul de vineri.


Distribuie articolul

You May Also Like