Gălățenii se îmbulzesc la ajutorul oferit de Primărie pentru achiziționarea de centrale termice. Află AICI, criteriile de eligibilitate și locurile unde se primesc cereri

Distribuie articolul

Aproape 1.500 de gălățeni au depus în această vară cerere pentru a intra în programul Primăriei Galați de subvenționare a centralelor termice. În ultimele săptămâni, dosarele au fost primite la centrele municipalității deschise în acest scop. Campania a fost reluată în luna iunie după aprobarea Consiliului Local Galați. Ajutorul nu poate fi accesat de gălățenii beneficiari ai programului de modernizare a celor 20 de puncte termice.

„Primăria municipiului Galați informează că, până joi (19 iulie 2018), s-au depus 1.459 de dosare în vederea obținerii ajutorului financiar, în valoare de 3.000 de lei, pentru achiziționarea unor surse alternative de încălzire și apă caldă…..Facem precizarea că ajutorul financiar de 3.000 de lei nu poate fi accesat de gălățenii beneficiari ai programului de modernizare a celor 20 de puncte termice și transformarea acestora în microcentrale de cartier alimentate cu gaz, conform HCL nr. 319/30.05.2018”, se arată într-o informare a Biroului de presă al Primăriei Galați.

Anul trecut, municipalitatea a dat aproape 8.000 de ajutoare gălățenilor care își cumpără centrale termice. Este vorba despre subvenția de 3.000 de lei acordată fiecărui abonat la sistemul centralizat de termoficare care se debranșează și își achiziționează centrale termice ori electrice, panouri radiante, calorifere ori boilere sau orice sistem alternativ de încălzire a locuinței și producere a apei calde. În sistemul centralizat de termoficare din oraș au mai rămas aproximativ 18.000 de apartamente.

 

Vezi mai jos sediile Primăriei unde se primesc cereri, criteriile de eligibilitate și condițiile privind veniturile.

 

Primăria Galați a înființat, și în acest an, cinci centre unde gălățenii își pot depune dosarele:

* Sediul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Galați – strada Fraternității nr.1, bl. Șoim

Program cu publicul: luni, marți, miercuri 8,30-16,00; joi 8,30-18,30; vineri 8,30-14,00

* Micro 39C, Bloc J5 (sediul Taxe și Impozite)

Program cu publicul: luni, marți, miercuri, joi 8,30-16,00; vineri 8,30-14,00;

* Micro 18, Bloc E4 (sediul Taxe și Impozite)

Program cu publicul: luni, marți, miercuri, joi 8,30-16,00; vineri 8,30-14,00;

* Sediul SC Calorgal SA – strada Crizantemelor (fostul sediu Apaterm)

Program cu publicul: luni, marți, miercuri, joi 8,00-15,30; vineri 8,00-14,00

* Sediul Ecosal – strada Prelungirea Brăilei, nr.7A

Program cu publicul: luni, marți, miercuri, joi 8,00-15,30; vineri 8,00-14,00

 

Criteriile de eligibilitate:

  1. Persoanele fizice cu domiciliul/reședința pe raza Municipiului Galați
  2. Au calitatea de proprietari/coproprietari sau au înstrăinat apartamentul/locuința de domiciliu pentru care se solicită sprijinul financiar, cu păstrarea dreptului de uzufruct/habitație viageră
  3. Sunt legal împuternicite, prin procură notarială specială, de către proprietarul/beneficiarul dreptului de uzufruct/habitație viageră și solicită sprijinul financiar pentru încălzirea locuinței în numele proprietarului
  4. Nu înregistrează obligații de plată restante la bugetul local (taxe, impozite, amenzi, orice sume datorate), întreținere, utilități (apă, gunoi, termoficare, etc.)
  5. Au folosit pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 2017-2018 energie termică în sistem centralizat, sunt branșați la data de 01.04.2018, iar debranșarea să se realizeze în urma imposibilității distribuirii de agent termic de către furnizorul de energie termică

 

Condițiile privind veniturile:

– persoana singură care are un venit net mediu lunar sub 2.500 de lei

– familia formată din 2 membri – care are un venit net mediu lunar pe membru de familie sub 2.000 de lei

– familia formată din 3 membri – care are un venit net mediu lunar pe membru de familie sub 1.700 lei

– familia formată din 4 sau mai mulți membri – care are un venit net mediu lunar pe membru de familie sub 1.450 de lei

Prin excepție, ajutorul financiar se acordă si familiilor/persoanelor singure debranşate anterior datei de 01.04.2018, care nu înregistrează datorii la plata cheltuielilor de întreţinere şi care nu beneficiază de niciun alt sistem de încălzire, pe baza anchetei sociale efectuate de către o comisie numită prin dispoziţie a primarului.

Prin excepție, ajutorul financiar se acordă şi familiilor/persoanelor singure care înregistrează datorii la plata cheltuielilor de întreţinere de până la 3.000 lei și care prezintă o declaraţie notarială prin care se obligă să achite datoriile restante în termen de cel mult 12 luni de la data solicitării ajutorului financiar.

 

Sursa: Primăria Galați


Distribuie articolul

You May Also Like