Gălățenii, codași la urne

Distribuie articolul

La ora 15, mai puțin de 27% dintre gălățeni votaseră, fapt ce plasează județul nostru pe locul al 29-lea la nivel național, unde media este de aproxmativ 28,5%. În fruntea clasamentului prezenței se află Ilfov, fără București (35%), urmat de Cluj, Brașov, Sibiu, Argeș, Constanța.

Brăilenii sunt în fruntea noastră, pe locul al 23-lea, cu 28%.
La nivelul județului, cea mai mare prezență a fost înregistrată în mediul urban: peste 88.000 de votanți față de cei 54.000 din rural, dar și ponderea este de aproape 2/3 locuitori la oraș față de aproximativ o treime la țară.

Cinci secții de votare înregistrau la ora 15 prezență de sub 10 procente, patru dintre ele fiind din municipiul Galați iar una – în Toflea. În două din aceste cazuri cazuri (secțiile 45 și 126, cu aproape 2.000 de persoane trecute pe listele permanente) numărul alegătorilor prezenți pe liste și care au votat era depășit de cel al electorilor de pe liste suplimentare.
În frunte se situau Secția 236, din Căminul Cultural Puricani, cu o prezență de peste 50%.

Peste 40% se consemnaseră în alte șapte secții de votare din Cuca, Galați (secția nr. 3), Rădești, Suceveni, Mălureni, Pupezeni și Cavadinești.
Până la această oră nu a fost raportat niciun incident.


Distribuie articolul

You May Also Like