Gălățenii care circulă în jurul orașului Galați NU au nevoie de declarație pe propria răspundere

Distribuie articolul

Gălățenii care se deplasează între localitățile Galați, Șendreni, Vânători, Tulucești, Smârdan, Braniștea, Independența, Schela, Slobozia Conachi și Frumușița nu au nevoie de declarație pe propria răspundere. Asta conform deciziei autorităților centrale, comunicate de Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre așa numitele zone metropolitane care cuprind toate localitățile aflate în jurul unui oraș pe o rază de 30 de kilometri și în interiorul cărora locuitorii nu au voie de declarație pentru a se deplasa.

Autoritățile de la București au stabilit că nu au nevoie de declarație pe propria răspundere cetățenii care se deplasează în  zona metropolitană. Potrivit Prefecturii Galați, sunt considerate ca făcând parte din zona metropolitană localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș (conform art.11 din Legea nr. 351/2001 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului naţional – Secţiunea a IV-a Reţeaua de localităţi).

Declarația este necesară doar dacă o persoană dorește să iasă din zona metropolitană. Motivele pot fi diverse, aproape la fel ca în vechile declarații. De exemplu, dacă asigurarea bunurilor necesare nu poate fi făcută în zona metropolitană, este nevoie de declarația pe propria răspundere, bifată la punctul 11 „alte motive justificate”. Interdicțiile emise prin hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență sunt valabile indiferent de intervalul orar.


Distribuie articolul

You May Also Like