Furturi în serie în Galați, Brăila și Buzău. Hoții, prinși cu focuri de armă 

Distribuie articolul

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Galați, având sprijinul Biroului Operațiuni Speciale și al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au anihilat o bandă de hoți, care a comis 29 de furturi în Galați, Brăila și Buzău. Pe 11 decembrie 2018, polițiștii din Galați și colegii din Buzău surprindeau în flagrant delict, patru persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Pentru prinderea lor, s-au tras focuri de armă în centrul orașului Buzău, însă hoții au reușit să fugă cu Poliția pe urme. Au fost prinși, în cele din urmă, în județul Brăila, după instituirea unor baraje rutiere și aduși la Galați, sub escorta Poliției și Jandarmeriei.

”Cei patru, doi bărbați de 35 și 44 ani, un minor de 17 ani și o femeie de 38 ani, toți din municipiul Galați, ar fi pătruns, prin escaladarea ferestrei, în două apartamente de pe raza municipiului Buzău, de unde ar fi sustras bani, bunuri și alte valori, prejudiciul fiind de 1600 lei”, preciza atunci IPJ Galați..

La momentul respectiv, instanța a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în cazul celor doi bărbați și al minorului, și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în cazul femeii. Poliția a continuat ancheta.

”Pentru a proba întreaga activitate infracțională a celor patru, polițiștii birourilor de investigații criminale din Galați, Buzău și Brăila au continuat cercetările, din acestea reieșind că persoanele în cauză ar mai fi comis, în perioada 23.01.2018 – 07.12.2018, alte 27 infracțiuni de furt sau tentativă de furt din locuință, cu mod de operare ”forțarea și escaladarea ferestrelor de la parterul blocurilor”. Este vorba despre 18 infracțiuni săvârșite pe raza municipiului Galați, 8 infracțiuni pe raza municipiului Buzău și una în municipiul Brăila”, notează acum IPJ Galați.

Prejudiciul total stabilit a fi fost produs, până în prezent, de cei patru, este de 101.500 lei.

În acest context, a fost solicitată și obținută prelungirea arestării preventive a celor doi bărbați și a minorului pentru încă 30 de zile.


Distribuie articolul

You May Also Like