FOTO/Singurul muzeu din țară construit după Revoluție va fi ridicat la Galați

Distribuie articolul

Muzeul de Artă Vizuală din Galați se va muta în casă nouă. Clădirea va fi construită în mijlocul parcului Rizer, vizavi de Spitalul Militar. Lucrarea va fi gata până la finalul anului 2020 și va costa aproximativ cinci milioane de euro, bani de la Consiliul Județului Galați. Conform proiectului aprobat de consilierii județeni, clădirea va avea 4.000 de mp și patru etaje. Forma clădirii este una modernă: muzeul va arăta ca o jumătate de cilindru înclinat la 30 de grade, cu pereți de aproape 20 de metri înălțime și cu o copertină de sticlă lată de șase metri. În interior vor fi un amfiteatru de 195 de locuri, un foaier, un laborator, ateliere și alte spații. În vecinătatea clădirii vor fi construite 72 de locuri de parcare.

„Din punct de vedere structural, construcţia se va realiza pe o structură mixtă: cadre din beton armat, diafragme beton armat şi ferme cu închideri perimetrale din oţel.  Pereţii vor fi placaţi la exterior cu elemente decorative. Finisajele interioare vor cuprinde pardoseli din placaje de gresie şi piatră, parchet de lemn şi tâmplărie din lemn stratificat şi aluminiu. Regimul de înălţime este de 4 etaje maximum 19,1 metri. Clădirea va avea săli de expunere, foaier, amfiteatru de 195 de locuri, laborator şi ateliere. La ultimul nivel va fi doar sală de expunere. Clădirea este concepută ca o jumătate de cilindru înclinat la 30 de grade, cu planul acoperişului perpendicular pe generatoarea cilindrului.  Va exista o copertină, lată de 6 m, sub care pot fi găzduite vara expoziţii sau ateliere de creaţie plastică în aer liber”, a anunțat Biroul de Presă al CJ Galați.

Potrivit informațiilor oferite de CJ Galați, clădirea din Parcul Rizer va fi primul muzeu construit după anul 1989 în România. Unicul muzeu se bagă pe o listă scurtă cu școli și spitale noi, construite pe ici, pe colo, în ultimii 28 de ani. Asta în timp ce bisericile se calcă pe bătături pe o listă stufoasă. Doamne ajută să fim sănătoși și avem copii deștepți!


Distribuie articolul

You May Also Like