Fost prefect de Galați, audiat de Parlament pentru organizarea alegerilor din 2009

Distribuie articolul

Fostul prefect al județului Galați, Mihai Capră, va fi audiat în comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009. Capră este cel care a coordonat organizarea alegerilor, având, la acea vreme, atribuții de ministru, după ce titularul portofoliului, Vasile Blaga, fusese suspendat din funcție, printr-o decizie a Curții de Apel București.

„Mă voi prezenta la comisie luni, pe 29 mai, la ora 10.00, pentru că nu doresc să planeze vreo suspiciune asupra activității Ministerului Administrației și Internelor din 2009, de la alegerile prezidențiale, atunci când am coordonat activitatea vizavi de organizarea scrutinului”, a declarat fostul secretar de stat MAI.

Mihai Capră nu crede că rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009 a fost viciat în vreun fel.

„Cred că e multă legendă în ideea aceasta că, dacă vrei să câștigi alegerile, trebuie să ai controlul asupra Ministerului de Interne. Vreau să reamintesc că la alegerile prezidențiale din 1996, 2000, 2004 sau 2014, scrutinele au fost câștigate de reprezentanții altor formațiuni politice decât cele care gestionau Ministerul de Interne”, a mai spus Capră.

Fostul secretar de stat MAI a precizat că orice demers menit să lămurească odată pentru totdeauna problema corectitudinii alegerilor prezidențiale din 2009 este de bun augur.

„Orice demers de natură să stabilească eventuale disfuncționalități în organizarea alegerilor, fără a vicia, însă, rezultatul, poate fi o bază pentru reglementările viitoare și este binevenit”, a concluzionat Mihai Capră.

Mihai Capră a fost secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor din septembrie 2009 până în mai 2012 și prefect al județului Galați din ianuarie 2005 până în mai 2008.


Distribuie articolul

You May Also Like