Fir întins pentru pescarii nevăzători 

Distribuie articolul

Concurs național de pescuit pentru nevăzători, săptămâna viitoare, la Galați. Zeci de persoane cu deficiențe de văz din 17 județe și-au anunțat participarea la inedita competiție organizată de Consiliul Județean. Concursul de pescuit se va desfășura pe 1 august la Balta Zătun și este dotat cu numeroase premii.

”Ne-am gândit să organizăm acest concurs naţional după ce, anul trecut, tot în premieră, la concursul de pescuit sportiv pentru nevăzători organizat la nivel judeţean, aceşti oameni ne-au dau o mare lecţie despre cum să te bucuri de viaţă şi să depăşeşti orice greutăţi. Sincer, până anul trecut, nici nu am ştiut că există scule speciale de pescuit pentru nevăzători. Îmi doresc să facem o tradiție din acest concurs”, ne-a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Vor fi desemnați câștigători cei care acumulează cele mai mari cantități de pește. Organizatorii vor acorda și două premii speciale: pentru cea mai mare captură și pentru cel mai tânăr pescar. Premiile constau în echipamente de pescuit, echipamente medicale și IT special adaptate pentru persoanele nevăzătoare. La final, organizatorii vor oferi tuturor participanților o masă pescărească. Bugetul total al evenimentului se ridică la 30.000 lei, bani alocați de Consiliul Județean.


Distribuie articolul

You May Also Like