Patiserie cu șoareci la sufertaș!

Distribuie articolul


O unitate de alimentaţie publică, tip covrigărie-pizzerie din Galaţi, situată în zona Micro 19 și care este parte componentă a unui lanț național, a fost închisă temporar după ce pe o rețea de socializare au apărut imagini cu un şoarece în respectiva unitate.


Societatea respectivă a primit două amenzi, în cuantum de 13.000 lei, de la comisarii de la Protecţia Consumatorului şi de la inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică.

10.000 de lei a fost amenda şi activitatea suspendată temporar, este decizia luată de comisarii de la Protecţia Consumatorului după ce au verificat unitatea.

„A fost identificată, în interiorul unităţii, o gaură în pardoseală pe unde ar fi putut pătrunde rozătoarea în incintă. De asemenea, s-a constatat şi existenţa a două capcane pentru şoareci, aflate sub un utilaj frigorific, într-una dintre acestea aflându-se prins un astfel de animal. Reprezentantul legal al operatorului economic a fost invitat, de îndată, la sediul instituţiei, unde a fost finalizată acţiunea de control prin întocmirea unui proces verbal de constatare a contravenţiei, prin care s-a dispus măsura opririi temporare a prestării serviciilor de alimentaţie publică până la remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se, totodată, şi o sancţiune contravenţională, în valoare de 10.000 lei“, a precizat Eugen Hristache, comisar şef Comisariatul Regional de Protecţie a Consumatorului Galaţi.

La anchetă au fost prezenți şi inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) aceștia depistând urme de șoareci.

Mai mult decât atât, s-a constatat că respectiva unitate nu a respectat graficul obligatoriu de deratizare.

„Societatea are contract cu o firmă specializată de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare care nu a respectat ritmicitatea acţiunilor de combatere a rozătoarelor, astfel a fost aplicată o amendă în valoare de 3.000 de lei“, a mai spus Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Unitatea va rămâne închisă până la remedierea condițiilor de igienă și deratizarea în totalitate.


Distribuie articolul

You May Also Like