„Fiecare stradă îi poartă amprenta, nu doar muzeul” – elevii gălățeni, la omagierea lui Alexandru Ioan Cuza

Distribuie articolul

În sala Muzeului „Casa Cuza Vodă” din Galați, răsunetul trecutului a fost resuscitat astăzi de vocile tinerilor elevi de la Școala Gimnazială nr. 26, care au devenit pentru câteva ore călători în timp. În cadrul evenimentului „Alexandru Ioan I-ul Cuza – Domnitorul și Omul”, organizat de Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, numărul participanților poate nu a fost vast, dar implicarea elevilor a umplut orice gol cu entuziasmul lor.

Elevii au absorbit fiecare cuvânt al muzeografului Mihaela Damian, despre Congresul de Pace de la Paris, unificarea Moldovei cu Țara Românească și influența lui Cuza asupra Galațiului și a întregii națiuni. „Știam că domnul Cuza a înfăptuit Unirea Principatelor, dar nu știam cât de important a fost Cuza și pentru municipiul nostru. Spre exemplu, că a fost pârcălab la Galați. Acum că am aflat, cred că fiecare stradă pe care mergem îi poartă amprenta, nu doar muzeul.”, a spus una dintre eleve, din clasa a VIII-a.

Mai mult de atât, a fost organizat și un concurs de istorie, în cadrul căruia unii și-au arătat cunoștințele. La acest concurs, entuziasmul elevilor a fost palpitant, fiecare răspuns corect aducând aplauze și zâmbete.

Implicarea și pasiunea tinerilor pentru istorie și cultura lor, observate astăzi, par a sugera că flacăra culturii gălățene va fi purtată mai departe de generații tinere bine ancorate în rădăcinile lor.


Distribuie articolul

You May Also Like