Farsa numită moțiune de cenzură. Liderii PSD fac balet electoral pentru a-și ameți alegătorii și membrii de partid

Distribuie articolul

Vorbește lumea despre marea moțiune de cenzură a PSD care va duce la căderea Guvernului Orban. De fapt o să ducă la căderea în fund a electoratului căruia PSD i-a pregătit o mare țeapă. Alde Ciolacu și gașca nici nu doresc să dărâme guvernul liberal și au făcut moțiunea pe post de balet electoral pentru a-și ameți alegătorii și membrii de partid.

Motivele sunt cel puțin patru. La PSD urmează alegeri pentru funcția de președinte și actualul președinte interimar și candidat pentru funcția supremă în partid are nevoie de un argument solid (moțiunea de cenzură) pentru a obține voturi.

PSD știe că nu poate ajunge la guvernare pentru că președintele Klaus Iohannis a spus-o de mai multe ori: nu voi accepta în nici o situație premier propus de PSD și nici alianțe de guvernare care includ PSD.

Dacă Guvernul ar fi demis prin moțiune de cenzură, criza politică care va urma ar putea produce urme și pe blazonul cu trandafiri chiar înainte de alegerile parlamentare.

PSD nu ar vrea să intre la guvernare prea curând având în vedere grozăveniile votate în Parlament care ar putea duce la prăbușirea bugetului național.

Mai există un motiv care arată fragilitatea moțiunii PSD. Documentul ar putea fi contestat la Curtea Constituțională deoarece depunerea unei moțiuni în timpul vacanței parlamentare reprezintă o premieră.

„Analizăm posibilitatea de a invoca un conflict juridic de natură constituțională privitor la depunerea moțiunii de cenzură în vacanța parlamentară. În 30 de ani nu s-a întâmplat așa ceva. Niciun partid politic nu a depus o moțiune de cenzură în vacanța parlamentară, sau în sesiunea extraordinară… O moțiune de cenzură, conform termenelor constituționale, poate să dureze 4-5 zile. Dacă s-ar permite depunerea de moțiuni de cenzură în vacanță, orice guvern ar fi sub asediul moțiunilor de cenzură. Ce țară ar fi aia în care un Guvern ar fi sub asediul moțiunilor”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Digi24.ro.

Zilele trecute PSD a depus la Parlament moțiunea de cenzură intitulată „Guvernul PNL – De la Pandemie la pande-mită generalizată.” Documentul este semnat de 202 parlamentari PSD.


Distribuie articolul

You May Also Like