Se strică vremea. Meteorologii anunță ploi torențiale și vânt puternic

Distribuie articolul

Se strică vremea în toată țara. Meteorologii anunță că în următoarele zile va ploua torențial și vor fi rafale puternice de vânt. Cele mai afectate vor fi zonele de centru și de vest ale țării, dar instabilitate atmosferică va fi și la Dunărea de Jos.

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au redactat mai multe avertizări de vreme rea. Zona Galați-Brăila este vizată de o atenționare de tipul cod galben de instabilitate atmosferică valabilă de astăzi, de la ora 21.00, până mâine la aceeași oră.

„În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, precum și la deal și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, scrie în documentul redactat de  Administrația Națională de Meteorologie.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie ar putea actualiza avertizarea.


Distribuie articolul

You May Also Like