Alegerile locale ar putea fi organizate în două zile

Distribuie articolul


Alegerile locale de la finalul lunii septembrie ar putea fi organizate în două zile.

Varianta este discutată de guvernanți care încearcă astfel să reducă riscul răspândirii virusului SARS-COV 2. Dacă varianta va fi agreată, secțiile de votare vor fi deschise duminică, 27 septembrie, dar și sâmbătă, 26 septembrie.


Autoritățile centrale caută soluții pentru alegerile locale din 27 septembrie, în contextul epidemiei. Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a dezvăluit faptul că este luată în calcul varianta organizării scrutinului în două zile. Asta pentru a evita formarea de cozi la urne.


,,Părerea mea este că va trebui să organizăm alegeri, să avem foarte mare grijă, mai ales pentru populaţia în vârstă, la modalitatea în care se vor organiza aceste alegeri. Dacă este cazul să fie organizate în două zile, să nu excludem acest lucru, dar aşa cum cred sincer că copilaşul meu mai mare trebuie să meargă la şcoală pentru că aşa am fost toţi şi nu putem să riscăm să suspendăm pur şi simplu un an din viaţa copiilor sau din viaţa noastră, cred că şi alegerile trebuie să le luăm ca o chestiune firească care ţin de sentimentul democratic”, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan.


Organizatorii vor încerca să reducă la minimum contactul fizic între membrii secției de votare și alegător. De asemenea, cei din biroul secției ar putea fi testați pentru depistarea virusului.


„Trebuie găsite formule inteligente prin care contactul fizic între cei din secţia de vot şi alegători să fie redus cât mai mult, să fie la minimum cu putinţă, dar n-avem cum să stăm complet distanţaţi, deci e clar că trebuie găsite formule şi eu sunt dintre cei care vor milita şi spun că membrii secţiilor de votare vor trebui să fie testaţi, fără nicio ruşine, fără nicio chestiune care să semene a blocaj democratic sau antidemocratic. Cred că e o chestiune de normalitate”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.


Duminică, Rareș Bogdan s-a aflat la Galați pentru a pregăti campania electorală împreună cu liderii filialei locale a PNL.


Distribuie articolul

You May Also Like