Facilități pentru copiii absolvenților și pentru cei cu rezultate deosebite la concursuri – noutățile admiterii 2017 la Dunărea de Jos

Distribuie articolul

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați scoate la concurs cu 130 de locuri mai puține ca anul trecut. E vorba de cele care nu s-au ocupat în 2016, de la facultățile cu profil tehnic și de la socio-umane.

„Condițiile de admitere sunt similare cu cele de anul trecut, cu mențiunea că facultățile tehnice nu s-au mai asociat în acel trunchi comun, așa că cine optează pentru mai multe facultăți tehnice își face dosare diferite și plătește taxe distincte. Însă, dacă proba de examen e comună la toate facultățile (de exemplu algebra pentru Inginerie, SIA, Științe și mediu, Arhitectură navală și economie)  atunci o va susține o singură dată și nota va fi luată în calcul la fiecare dosar în parte,” a explicat Ștefan Baltă.

Ca element de noutate, la Știința și Ingineria Alimentelor s-a reintrodus ca probă de examen și testul grilă de la Medicină și Farmacie, adică cei care optează pentru a doua facultate se pot înscrie și la Chimie alimentară. O altă schimbare, față de anul trecut, vine din faptul că admiterea la Programele de Masterat se va face doar în toamnă.

„Condițiile de admitere sunt similare cu cele de anul trecut, adică bazate pe examen. Iar noi sperăm ca până în toamnă să ocupăm toate locurile bugetate”, a declarat Ștefan Baltă.

Care a mai anunțat și o serie de facilități pentru absolvenții de liceu care se înscriu la Dunărea de Jos.

„În premieră, am preluat modelul american: copiii absolvenților Universității noastre sunt scutiți de 50 de lei din taxa de înscriere. Vrem să creăm o tradiție în familiile gălățenilor și, de ce nu, să ne mândrim cu generații de absolvenți. Condiția este ca tinerii să prezinte la înscriere o copie după diploma de absolvire a părintelui. Apoi, avem facilități pentru candidații cu vârsta de până la 26 ani, orfani, cei proveniți de la casele de copii sau din sistemul de plasament familial, copiii eroilor-martiri ai revoluției din decembrie ‘89, candidații care au fost răniți în revoluție, cadrele didactice în funcțiune și copiii cadrelor didactice. De asemenea, copiii personalului didactic și didactic auxiliar aflat în activitate sau pensionat, precum și copiii orfani de unul sau de ambii părinți ce au activat în sistemul de învățământ sunt scutiți de plata taxelor de înscriere la concursul de admitere în învățământul superior și beneficiază de gratuitate la cazare în cămine”, a explicat Baltă.

În plus, olimpicii dar și participanții la concursuri internaționale și concursuri artistice de nivel continental, vor putea intra fără examen la domeniile corespunzătoare disciplinelor la care au fost distinși. În premieră, nu e vorba numai de cei care au luat locul I, II sau III, dar și de cei care s-au bucurat de mențiuni și premii speciale, în anul școlar 2016-2017.

„De ce să aleagă un absolvent Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați? Pentru tradiție, pentru performanță, pentru că aici cercetarea științifică este o componentă principală a activității de dezvoltare profesională şi reprezintă unul dintre principalele criterii de apreciere a performanței academice. Pentru că reprezentăm o variantă bună și ieftină de studiu, avem condiții excelente de cazare, la prețuri rezonabile și pentru că suntem în Uniunea Europeană,” a declarat Ștefan Baltă, prorectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like