Ipocrizia în politica neaoșă

Distribuie articolul

Liderul local al unei formațiuni politice de 3% poate fi caracterizat liniștit ca ipocritul lunii, anului sau al climei temperat-continentale. Nenea acesta, handbalist în tinerețe, apoi mânuitor de peșcheș pe la IFN-uri și exchange-uri a intrat în politica locală în PNL după care s-a gândit el că ar putea să-i șadă bine ca fruntaș la comună lângă unul Manechin, vânzător de tezaur fabulos ce a aparținut patriotului orădean Gojdu.

 S-a plimbat prin două ministere, consilier la Mediu, la madame Grațiela, secretar de stat la Mediul de Afaceri în Guvernul temutului papă lapte, Grindeanu. În Galați, după ce și-a făcut stagiatura în Consiliul Local s-a lipit de funcțiile vieții – șef la pescarii și vânătorii sportivi și poate cea mai importantă, membru în CA la Maternitatea Buna Vestire.. Barosane, ești mare! La ALDE neica nimeni din politica gălățeană, el trufașul luptător a fost alesul în celebrul meci de gală pe care l-a avut cu seniorul Durbacă.

În mod total neelegant și-a gratulat fostul coleg co-fondator ca fiind … „o relicvă cu tulburări de memorie”. Urât.

Hai să revenim mai în zilele noastre. Băietul acesta de 3%, circa și ceva, iasă în presă ca un șmecher cu mușchi altoit de nevastă cu declarații din categoria Cine știe câștigă ! Ce? Ciu-ciu.

Numărul 1” Avem o dovadă recentă- deficitul pe primul trimestru este de aproape 1,7%, trebuia să fie undeva în septembrie.” Serios? Păi bre, acest 1,67(cifra corectă-0,3% diferența pe care răutăcios ai tăiat-o e de câteva zeci de miliarde) era , de regulă, pe la sfârșitul lui iulie- o altă eroare răutăcioasă, dar cauza e cât se poate de limpede. În martie, odată cu declanșarea balamucului pandemic încasările bugetare au stagnat pentru simplul motiv că s-au amânat plățile. Dacă erai tu la Palatul Victoria cum o rezolvai ? Îi puneai pe daci la plată? Nesănătosule!

Numărul 2 „ …dacă vrem ca situații precum această pandemie să nu ne mai ia prin surprindere, trebuie să reconstruim în așa fel încât să ne asigurăm siguranța alimentară și economică.”  Aici vorbim despre delirium tremens în formă agravantă. Da voi, ALDE, PSD cu gașca Veoricăi, ce rezerve ați lăsat în urmă la final de mandat? Ai uitat? Fix gaura covrigului. Nici măcar de-o drojdie nu ne lipirăm! Și apoi, ce spui tu ? Că trebuie să ghicim în cărți, să dăm în cafele când e next pandemie?

Numărul 3  „În primul rând nu trebuie să ne mai mințim cum fac guvernanții…” Ce spui tu aici? Că mințiți cu toții. Și voi, și guvernanții. Fie primit!

Următoarea cred că a fost supusă unei ample analize, s-au făcut calcule aritmetice, au apelat la vrăjitoare, au tocmit trei vraci și tot nu le-a ieșit. „Avem una dintre cele mai proaste infrastructuri din UE!” Bravo ! Stai jos! Nota 4. Vorba aia- News? No news ! Apropo, când ai fost ultima oară cu trenul?  Nu de alta dar spui mai departe că vrei să fie reabilitată calea ferată Galați-Brăila-Făurei-Buzău-București. Astea ce-s ? Gări? Orașe-s clar, dar de ce enumerarea asta? Ori spui Galați-București, via Cilibia ori dacă vrei pe gări mai pui matale Barboși și Ploiești Sud, ca să fie opririle corecte.

Ultima, nu că nu am mai avea muniție dar deja ne-am apucat de politică la nivel înalt. Ați rezolvat trebili prin Port, Transurb-ul funcționează brici și acum ne preocupă ”industria petrochimică din România. Avem a doua rezervă de gaze naturale din UE…” Bla-bla-bla. Măi nene, știi de ce nu vei fi niciodată om politic? Pentru că în mintea lui matale e …decât un ghiveci universal. O faci pe cardinalul dintr-o nobilă oază alsaciană când de fapt mai mult de un popă de haltă nu poți duce.

 Mai dă vreo două interviuri dintr-astea abramburistice și-ți va da cu minus la alegeri. Succesuri !

Era să uit. Aveați pe-acolo pe unul Vosganian, iubitor de mir și protector al ouălor de Avicola. Ce mai face? E ok?

 Dar nenea ăla cu accidentul mortal, Chițoiu parcă, e și el bine?

Distribuie articolul

You May Also Like