Explozii în lanț la Braniștea

Distribuie articolul

Se aud exploziii astăzi (joi, 14 iunie) lângă localitatea gălățeană Braniștea. În poligonul Râpa Galbenă, experții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați desfășoară o acțiune de distrugere a unor piese de muniție descoperite pe teritoriul județului. Activitatea a început la ora 8.00 și ține până la ora 14.00 deoarece pirotehniștii au numeroase lucruri de distrus. Muniție de infanterie și artilerie, o bombă de aruncător și diverse tipuri de proiectile, toate acestea sunt pe lista pirotehniștilor. Pentru a evita problemele, localnicii sunt rugați să nu se apropie de poligon în timpul activității.

„Cu acest prilej, specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Eremia Grigorescu al judeţului Galaţi roagă populaţia ca în intervalul orar specificat să nu desfăşoare activităţi pe o rază mai mică de 1500 m, faţă de locul desfăşurării acestor operaţiuni deosebit de periculoase”, a anunțat ISU Galați.

În cazul în care descoperă piese de muniție, civilii sunt sfătuiți să nu le atingă și să anunțe imediat autoritățile.

„Este interzis: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor descoperite in foc; demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi acestora; jocul cu diferite muniţii neexplodate; ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente; comercializarea acestora prin centre de colectare a deșeurilor metalice sau în alte forme”, au precizat reprezentanții ISU.

Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate au obligația de a anunța autorităţile locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sau Poliţia, apelând numărul unic de urgență 112.


Distribuie articolul

You May Also Like