Exact ca la cinematograful 12D, orașul Galați are multe dimensiuni, toate nasoale!

Distribuie articolul

Spuneau unii că a fost prea mult lăudat cinematograful 12D de la Complexul Muzeal de Științele Naturii. Cică nu ar fi o premieră națională deoarece în alte orașe există minunea dar sub nume diferite. În plus, ce mare șmecherie o fi să te duci la un cinematograf unde scaunul se mișcă în funcție de acțiunea de pe ecran, în timp ce în sală plouă, ninge, bate vântul, arde focul etc., iar ochelarii speciali oferă o perspectivă 3D? De fapt, chestia seamănă izbitor cu cinematografele de pe vremuri și cu realitatea din ultimii ani.

La Galați, politicienii oferă efecte 3D, 4D și 12D de cel puțin 25 de ani. Sunt specialiști și vizionari în domeniul efectelor speciale: în casele gălățenilor este frig, zăpada este abandonată pe străzi, la ploi orașul se umple de apă, în timpul furtunii copacii cad peste mașini, în autobuze miroase în toate felurile iar clădirile cu bulină roșie se mișcă în toate direcțiile la fiecare claxon de camion.

Gălățenii pun și ei umărul la propășirea multidimensională a orașului lor. Pe lângă deja clasicele vânt, ploaie, miros, ei au adus în cartiere efectele de grătar, manele, semințe, pet și urină. Mai băgăm în ecuație și maidanezii care contribuie cu efectele de frică, gălăgie și fecale iar tabloul multi-D este gata.

Dacă studiem efectele înșiruite mai sus, realizăm că premiera de la Complexul Muzeal de Științele Naturii nu este tocmai o mare mărgică. „Am mai văzut noi din astea”. Le-am văzut și le-am simțit.

Părerea mea!


Distribuie articolul

You May Also Like