Eveniment economic de proporții pentru Galați

Distribuie articolul

Cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene onshore (de pe uscat) din Europa, Compania suedeză OX2 AB, va implementa în Galați cel mai avansat proiect românesc din portofoliu, cu o capacitate instalată de 99 MW și care deține contract de racordare din martie 2023. Lucrările vor începe în prima parte a anului, iar obiectivul este ca parcul eolian să devină operațional la finalul anului 2025.
OX2 AB a obținut avize tehnice de racordare (ATR) pentru întreg portofoliul de proiecte de profil din România, cu putere instalată cumulată de 572 MW.
Potrivit Lăcrămioarei Diaconu-Pinţea, country manager OX2 România, pe plan local, compania are în vedere realizarea a patru proiecte, de (cca.) 600 MW, în diverse faze de dezvoltare.
La finalul anului trecut, compania a obţinut avizul de construire pentru cel mai avansat proiect din portofoliul său (în Galați, una dintre cele mai bune zone din punctul de vedere al potenţialului eolian din România -n.r), cu o capacitate instalată de 99 MW şi cu un contract de conectare la reţea din martie 2023. Lucrările vor începe în prima parte a acestui an, iar obiectivul este ca proiectul eolian să devină operaţional la finalul lui 2025. Proiectul se află în faze avansate de realizare care includ achiziţia de echipamente şi semnarea de PPA (power purchasing agreement) şi ţinteşte să ajungă la decizia finală de inves­tiţii“, se arată pe site-ul celor de la OX2.

 


Distribuie articolul

You May Also Like