Etapa regională a Concursului de Public Speaking, găzduită la Brăila

Distribuie articolul

Pentru prima dată, Brăila a găzduit etapa regională a Concursului național de „Discurs public în limba engleză”, eveniment care a fost organizat de Centrul Judeţean de Excelenţă Brăila, sub conducerea directorului prof. dr. Ștefan Aftodor. La competiție au participat nu doar elevi din județele Brăila, ci și din Galați și Tulcea.

Pentru că, de-a lungul timpului, Brăila a avut elevi premiați la acest concurs, nu doar la etapele județene, regionale, naționale ci și la etapa internațională, s-a propus ca Brăila să găzduiască anul acesta etapa regională pentru judeţele Brăila, Galaţi și Tulcea”, explică Ștefan Aftodor.

Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Lyra, unde opt elevi cu vârste între 16 și 20 de ani au reușit să se califice pentru etapele următoare ale concursului, demonstrând abilități remarcabile în arta oratoriei în limba engleză. Premiul I a fost adjudecat de Madadi Daria de la Colegiul Național “Nicolae Bălcescu” din Brăila, sub îndrumarea profesoarei Mocanu Luminița, urmată de Voicu Andra Teodora și Bichescu Daria Ilinca de la Colegiul Național “Gh. Munteanu-Murgoci” din Brăila, și Dragomir Delia, de la aceeași instituție, aceștia primind premiile II, respectiv III.

Printre mențiuni însă, a reușit să se clasifice și Cristachi Ioana Alessia**,** de la Centrul Județean de Excelență Galați, îndrumată de prof. Vlad Alina Ramona și Sadula Iris Asena de la Colegiul Național “Spiru Haret” din Tulcea, îndrumată de prof. Dorobanțu Gabriela.

Concurenții au fost evaluați pe baza unui discurs de cinci minute pe tema “There is nothing either good or bad but thinking makes it so”, criteriile de jurizare axându-se pe intonație, limbaj nonverbal și conținut. Scopul concursului este de a cultiva și dezvolta abilitățile de comunicare publică în limba engleză, premiind fluența, organizarea discursului și adecvarea vocabularului.

Câștigătorii acestei etape regionale vor avansa în competiția națională, care va avea loc la București pe 9 martie, urmând ca învingătorul să reprezinte România la finala internațională de la Londra, în perioada 13 – 17 mai.


Distribuie articolul

You May Also Like