Avem de toate! Ploșnițele lipseau…

Distribuie articolul

Am avut gândaci zburători, omizi păroase, melci, acum altă năzdrăvănie. De parcă nu era suficient nebunia generală dată de virusul momentului, ne-au năpădit și ploșnițele. Și nu cele politice, nici cele administrative ori bugetare și nici măcar ăia de taie frunze la câini.

Au năvălit în Galați aceste Bed Bugs, mare iubitoare de sânge uman. Mulți cred că acolo unde sunt ploșnițe e mizerie. Greșit. (Puchene, aici ai scăpat!).

Dacă sunt ploșnițe într-un loc asta nu înseamnă că e mai curat sau mai murdar acolo. Pur și simplu nu le pasă unde își fac ele cuib, atâta timp cât există hrană.

Sunt animale nocturne în principiu, dar dacă sunt multe și flămânde tare, o să iasă să se hrănească oricând.

O ploșniță matură depune până la 2-300 de ouă în timpul vieții. Una singură…! Cresc și ajung la maturitate extrem de repede, trăiesc destul de mult și în lipsă de mâncare pot hiberna până la șase luni. Dacă e suficient de răcoare afară pot hiberna și sta fără mâncare până la aproape un an.

Supraviețuiesc fără probleme la temperaturi de la 7 până aproape de 45 de grade. Problema este că te ciupesc și sunt enervante. Se înmulțesc necontrolat și supraviețuiesc mult. Au nevoie să se hrănească de doar cinci ori pentru a ajunge la maturitate. Și după ce au ajuns la maturitate lasă câte cinci ouă pe zi continuu.

Deci, o ploșniță poate ajunge la maturitate și într-o zi. Apoi, zi de zi, fiecare femelă produce încă până la cinci creaturi.
Stau ciorchine pe plasele de insecte pe la balcoanele gălățenilor, miros aiurea și deja oamenii au făcut sesizări municipalității.
Pechene, nașpa, aiurea, cam nasol…

Va trece de la sine, în scurt timp“, spun cei de la Primărie. Aveți pe-acolo și părerologi în ploșnițe? Doctorate ceva în materie sau doar n-aveți ce face că vorba aia, sigur n-ați prins în buget…


Distribuie articolul

You May Also Like