Elevii din Independența, susținuți să rămână la școală, prin fonduri PNRAS

Distribuie articolul

Școala Gimnazială nr. 1, din comuna gălățeană Independența, implementează programul „Stai la școală-mereu împreună!”, beneficiind de un grant în valoare de 692.119 lei (fără TVA) prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRAS). Inspectoratul Școlar Județean Galați a făcut publică informația. Programul, finanțat pe baza contractului nr. 11812 din 27 septembrie 2022, urmărește să combată abandonul școlar și să îmbunătățească performanța educațională a elevilor.

Programul vrea să facă școala un loc mai bun pentru toți elevii, să îi ajute să termine studiile gimnaziale și să îmbunătățească relațiile dintre elevi, părinți, școală și comunitate. Se pune accent și pe folosirea tehnologiei noi și pe metode de învățare moderne.

145 de elevi din clasele gimnaziale vor beneficia direct de pe urma acestui program. Ei vor avea parte de teste pentru a vedea unde au dificultăți în învățare, ateliere pentru părinți, consiliere psihologică, activități sportive și culturale, concursuri școlare, excursii și tabere. De asemenea, programul include activități de tip Școală după Școală, cu mâncare și recompense pentru elevi.

Și profesorii, și ceilalți elevi ai școlii vor avea de câștigat de pe urma acestui proiect. Ei vor avea acces la cursuri de formare și la clase dotate cu tehnologie modernă, ceea ce va ajuta la îmbunătățirea educației pentru toți.


Distribuie articolul

You May Also Like