Elevii cei mici au început sesiunea de evaluări naționale

Distribuie articolul

Astăzi, elevii mai mici, din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, au început sesiunea de evaluări naționale. Prima probă a fost la Limba română pentru majoritatea elevilor și la Limba maternă pentru cei care aparțin minorităților naționale. Testele vor continua până pe 29 mai, după cum a anunțat Ministerul Educației.

Mâine, copiii din clasa a II-a vor citi la română, iar miercuri cei din minorități vor citi în limba lor maternă. Joi, elevii vor avea teste la matematică și științele naturii. Vineri se încheie seria de teste pentru clasa a II-a cu o probă la Limba română, destinată tot minorităților.

Pe 21, 22 și 23 mai, elevii din clasa a IV-a vor avea teste la română și matematică, și iarăși la Limba maternă pentru minorități. Pentru cei din clasa a VI-a, testele vor fi pe 28 și 29 mai, cu subiecte la Limbă și matematică.

Conform ministerului, structura testelor este similară ca în alți ani, iar subiectele sunt gândite să nu fie prea grele. Elevii au 30 de minute pentru testele de clasa a II-a și 60 de minute pentru celelalte. Ca element de noutate însă, școlile vor folosi o aplicație digitală pentru a aduna și folosi rezultatele testelor elevilor. Astfel, colectarea datelor va fi mai sigură și va îmbunătăți calitatea informațiilor, susțin reprezentanții Ministerului Educației. De asemenea, va ajuta comisiile care evaluează testele să aibă acces ușor la informațiile despre performanțele elevilor.


Distribuie articolul

You May Also Like