Încep înscrierile la creșă și grădiniță

Distribuie articolul

Astăzi, părinții din Galați pot începe să își înscrie copiii la creșă și grădiniță, conform ordinului de ministru 4.018/2024. Prima etapă a înscrierilor durează de la 27 mai până pe 14 iunie, oferindu-le părinților șansa să aleagă între trei opțiuni de creșe sau grădinițe.

Pentru a-i ajuta pe părinți, Ministerul Educației a publicat un ghid detaliat care explică pas cu pas cum să completeze și să depună cererile. Înscrierile sunt deschise pentru copiii cu vârste între 3 luni și 3 ani pentru creșă, și între 3 și 6 ani pentru grădiniță, în limita locurilor disponibile.

Dacă cererile depuse sunt mai multe decât locurile disponibile, selecția se va face pe baza vârstei copiilor și a altor criterii specifice, cum ar fi proximitatea domiciliului sau locului de muncă al părinților față de unitatea de învățământ, situația familială sau situația profesională a părinților.

Părinții care nu reușesc să își înscrie copiii în prima etapă au o a doua șansă în perioada 17 iunie – 5 iulie, pe locurile care au rămas libere. Totodată, în august se va organiza o etapă de ajustări, destinată celor care nu au obținut un loc în primele două etape.


Distribuie articolul

You May Also Like