Egalitatea de șanse între femei și bărbați, promovată printr-un eveniment național, susținut și în teritoriu

Distribuie articolul

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați informează că, în această săptămână, a celebrat Ziua națională a egalității de șanse între femei și bărbați!

Potrivit unui comunicat al instituției de profil, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Barbați, momentul este marcat de aproape 10 ani.

”În 2015, ca semnal al celui mai înalt angajament politic pentru promovarea drepturilor fetelor și femeilor, Parlamentul României a desemant ziua de 8 mai ca Ziua națională a egalității de șanse între femei și bărbați.

Este o zi care ne oferă un moment să reflectăm asupra progreselor realizate în promovarea egalității de gen în societatea noastră, dar mai ales asupra a ceea ce mai avem de făcut în lupta cu nedreptatea și cu discriminarea de gen.

Știm că fetele și femeile continuă să se confrunte cu bariere care le împiedică accesul la oportunități egale și la recunoașterea meritelor lor. Este inacceptabil ca violența de gen să persiste și ca stereotipurile să limiteze aspirațiile și potențialul fetelor și femeilor, băieților și bărbaților.

Nu există democrație fără egalitate de gen și nici egalitate de gen fără democrație, pluralism și respect pentru diferențe și diversitate.

Vă încurajăm să vă implicați în această luptă pentru a construi împreună un viitor mai just, mai incluziv, un viitor în care apartenența la un sex să nu fie temei de discriminare sau privilegiu, o lume în care fiecare să se poată afirma la potențial maxim.

Reafirmăm angajamentul nostru ferm de a lupta împotriva inegalităților! Ne reafirmăm dedicația și perseverența punse în slujba dorinței de a construi o lume ma bună, mai dreaptă, mai sigură!”


Distribuie articolul

You May Also Like