Educăm copiii, dar pe părinți&bunici, când?

Distribuie articolul

Cu o zi înainte de aniversarea copiilor ne-am propus să mergem prin preajma unor unități de învățământ din Galați pentru a observa cum se respectă normele de distanțare personală și purtarea măștii care, după cum bine se știe, este obligatorie în zonele școlilor.

Fiind o vreme bacoviană, mulți părinți sau bunici au preferat să-i conducă pe micuți dincolo de porțile școlilor în unele cazuri chiar în interiorul acestora.
Pe parcursul zilei am fost la școlile nr. 10, 7, 25 și 26.

Și am văzut lucruri nu prea bune. Cazuri desprinse din tragi-comedia shakespeareană cu părinți cu buzele-n vânt și ploaie iar micuțul ținut de mână cu mască, regulamentar.
O situație mai anapoda am găsit-o la Școala 10 unde am avut cazuri de părinți intrați ușor în interior fără mască de protecție.
Acum, este știut faptul că există o dispoziție a

Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ca zonele din proximitatea unităților de învățământ să fie monitorizate de Poliția Locală, dar, probabil aceștia au alte priorități…
Într-adevăr avem o perioadă mai fastă din punct de vedere al incidențelor covidale dar asta nu impune nerespectarea acelor măsuri minime ce-au mai rămas.

Contactat telefonic, inspectorul general școlar, Gina Brânzan ne-a declarat că va verifica cele povestite de noi și că se vor lua măsuri de îndată. Totodată, se face un nou apel la însoțitorii micuților pentru a purta masca de protecție în zona școlilor și le reamintește că accesul adulților în incinta unităților de învățământ este strict interzisă.

Concluzionând, toată lumea a cerut deschiderea școlilor. Pe bună dreptate pentru că educația copiilor este foarte importantă iar perioada lungă din online a creat ceva rămâneri în urmă.
Rămânem cu întrebarea. Educăm copiii. Dar pe părinți sau bunici, când…?


Distribuie articolul

You May Also Like