EDITORIAL/ Liberalii – plictisitori și previzibili

Distribuie articolulLiberalii merg de ceva vreme pe contrasens, pe Autostradă. Tulburător de plictisitori. Enervant de previzibili. Iasă Câțu, șef de legiune galbenă. Pică cu tot cu Guvern. Ăluia de-i place golful îl gratulează cu o miștocăreală tipic săsească pe Cioloș, iar ăsta din urmă cred că a fost singurul cetățean al Patriei ce a crezut că-l prind sărbătorile la Palatul Victoria. Apoi, după o bilă reușită ce-a intrat unde trebuia, s-a dat mutarea-n plic.


Câțu iar a picat de fanfaron ocult și-a ieșit în presă cu o perversă ce n-o crede nici soacră-sa.

„Eu l-am propus pe Ciucă!!!”. Seriossss? Păi tu te-ai propus pe tine până ce primul campion de golf al țării a spus, așa, la ieșirea de la slujba de duminică: „Florinele tată, aiasta nu se poate!”.


Și-a apărut domn general. Că el era alesul Toate veverițele miloase de prin Șchei știau de vreo două luni treaba asta. Dar cum se petrecură faptele? Președintele, fără echivoc, le-a spus cam la modul următor la Congres: ”Eu vă susțin. Dar dacă vă trântesc ăilalți Guvernul și-mi dați de treabă, vă iau jucărica! Începe sezonul pe pârtii, voi îmi dați de treabă? Și nici cu Pandemia nu prea v-ați făcut treaba.”


Și așa, a ajuns domn general, unul dintre puținii oameni în care președintele are încredere să finalizeze cu o nominalizare.
Care nominalizare nu va rămâne doar la stadiul acesta. Va fi un Guvern Ciucă investit! Doar să nu apară zilele viitoare vreun bilețel roz, un schelet dintr-un dulap care să ciripească vrute și nevrute.


În condiții normale, Ciucă va fi noul premier. Nimeni n-are chef de anticipate. Nici bani la buget nu-s pentru așa ceva, nici starea Pandemiei nu bate cu o eventuală campanie electorală și-un scrutin efectiv. Si mai e ceva.

Băieții ăștia de-au ajuns senatori ori deputați n-au prea avut timp să-și facă sumele. Sunt pe minus la acest moment, la un an de la alegeri.
Marea încercare a liberalilor va fi însă alta. Vor avea Guvern, probabil că noul Executiv va stăvili ascensiunea pandemică – acum fie vorba între noi, dacă nici cu Armata nu te impui, suntem pa!
Dar, cu toate astea, ajutorul pe care îl vor primi de la socialiștii din PSD este în mod evident, otrăvit.


Se câștigă pe termen foarte scurt, dar perspectiva, pentru liberali este groaznică. Socialiștii, care oricum stau astăzi mai bine în ceea ce privește intenția de vot, vor acumula puncte pe repede-nainte în timp ce liberalii vor sta la plocon. Si cine-i cu ploconeala, de regulă, pierde. N-ai stabilitate dar ai orgolii. Ei asta n-o pot pricepe. Și, să mai vedem ce face Orban cu gașca, să vedem câte puncte vor acumula cei de la USR PLUS, pentru că vor acumula! Să vedem câtă răbdare va avea Hunor. Să vedem cât se va prăbuși AUR. Pentru că se va…


Doar PSD câștigă. Singura variantă a președintelui este să-și bage coada, prin terți, evident (a se citi, servicii) ca meciul Ciolacu- Dragnea să fie x pauză, x final. Altcumva, cei opt ani de guvernare de care erau siguri, cei din zona liberală, vor fi, cu mare caznă, doar la jumătate.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns