Groapa de gunoi de la Valea Mărului prinde contur. Deocamdată, doar pe hârtie!

Distribuie articolul

Proiectul privind realizarea unei gropi de gunoi în comuna Valea Mărului din județul Galați a fost trimis spre aprobare la Ministerul Fondurilor Europene. Reprezentanții Consiliului Județean așteaptă avizul pentru a putea organiza licitația pentru desemnarea constructorului. Dacă totul merge conform planului, licitația pentru depozitul de deșeuri de la Valea Mărului va avea loc până la sfârșitul anului.

„Proiectarea este gata, se așteaptă ok-ul de la Autoritatea de Management Operațional Infrastructură Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene. După ce va fi obținută aprobarea, se poate organiza licitația. Până la finalul anului este posibil să intre la licitație o componentă a proiectului, depozitul de deșeuri menajere”, a anunțat Biroul de presă al Consiliului Județului Galați.

Proiectul este complex și se întinde pe mai mulți ani. În afară de rampa de gunoi de la Valea Mărului, în diverse locuri din județ vor fi construite stații de sortare, compostare și tratare ale deșeurilor. De asemenea, vor fi cumpărate diverse utilaje și mașini pentru transportul gunoiului. Totul va costa 55 de milioane de euro, banii urmând să vină prin finanțări europene. Investiția este foarte importantă în condițiile în care gălățenii din cea mai mare parte a județului își depozitează gunoiul la o groapă din județul Brăila. Asta după ce în luna iulie rampa de gunoi din Tecuci a fost închisă deoarece nu mai îndeplinea condițiile impuse de Uniunea Europeană. În prezent, doar orașul Galați și comunele Tulucești, Șendreni, Vânători și Smârdan nu transportă gunoiul în vecini. Aceste comunități utilizează rampa de deșeuri de la Tirighina.


Distribuie articolul

You May Also Like