Programa pentru Evaluarea Națională și Bac va fi modificată

Distribuie articolul

Programa pentru examenele naționale din acest an va fi modificată având în vedere faptul că în acest an școlar cursurile au fost preponderent online iar unii elevi, cei mai mulți din mediul rural, nu au avut acces la dispozitive electronice sau au avut acces prea târziu.

„Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realitățile acestui an. Nu are nici un sens să negăm faptul că în educație au fost pierderi. Important este să identificăm corect acele pierderi. Suntem conștienți că de multe ori, profesorii au predat în fața unor ecrane negre!”, a afirmat astăzi ministrul Învățământului, Sorin Câmpeanu.

Pentru că în spațiul public au apărut unele informații ce au fost scoase din context iar ulterior au apărut replici acide din partea părinților dar și a elevilor, ministrul Câmpeanu a ținut să clarifice faptul că nu va fi obligatoriu ca elevii să frecventeze regulat cursuri în zilele de sâmbătă.

Dacă acele pierderi se vor recupera în cursul săptămânii printr-o oră, două suplimentare elevii nu au de ce veni sâmbăta la școală. Dacă însă vom vorbi de rămâneri în urmă flagrante, cadrele didactice pot chema elevii cu probleme și sâmbăta la școală.

În acest moment, conform unei centralizări ministeriale cu sprijinul inspectoratelor școlare, aproximativ 65 000 de elevi sunt în situația de a nu se putea să li se încheie mediile pe primul semestru ce se finalizează la sfârșitul acestei luni.

Dacă perioada de încheiere a mediilor s-a extins la un plus de opt săptămâni, s-a luat în calcul ca respectiva medie să poată fi făcută doar cu două note.
Ministrul Câmpeanu a mai spus că vor fi bonusuri pentru acei profesori care în mod real vor ridica unii elevi de nota 4 la o notă de trecere.


Distribuie articolul

You May Also Like