EDITORIAL/ De ce va fi bugetul municipiului o mare țeapă?

Distribuie articolulDupă ce a câștigat la pas alegerile de anul trecut, primarul Pucky anunța cu surle și trâmbițe că vom avea o altfel de administrație, una performantă în beneficiul gălățenilor.


Cine a plecat după fentă să le fie de bine, dar era greu de crezut că năravul socialist ar fi putut stopat, mai ales că primarul nu e de capul lui pe tarla.


Bugetul pentru acest an a intrat în faza consultării publice. Cum a înțeles Pucky ca acest buget să fie consultat? Prin afișare la sediul Primăriei. O tâmpenie mai mare nici că se putea. Adică, cum? Sunt așa interesați gălățenii de buget încât să se obosească până la sediu pentru a lectura afișajul?


La Brașov, Timișoara, Cluj Napoca sau Oradea, bugetul a intrat pe consultare publică fiind urcat pe site-ul instituțiilor, cum e și firesc mai ales pe vremuri pandemice.


Și dacă spiritul cetățenesc al gălățenilor s-ar fi născut brusc iar Pucky se trezea cu vreo mie, două de enoriași la poarta Primăriei pentru a consulta bugetul local? Atunci veselie maximă…
Dar e greu, la noi altele sunt interesele. Dacă s-a scumpit țuica la bodega de la colțul blocului, când se va deschide la păcănele, când trebuie să ieșim sau să intrăm în case și alte de-astea lumești. Popor gri, fezandat pe ici pe acolo prin părțile esențiale.


Rămânând la miștocăria socialistă a numitului Pucky, consultarea bugetului de regulă nu se face de formă și nu oferi pseudo-condiții de consultare pentru că pe la mijlocul anului iar vei rămâne fără bani și vei face zarvă că guvernanții te asupresc. Pentru că la asta se pricepe cel mai bine…CIRCOTECA PENTRU TOȚI!


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns