EDITORIAL/ Alții ce ies din istorie. Azi, Rusia!

Distribuie articolul

Am urmărit cu atenție (poate vi se pare cunoscută formularea!) cele trei zile de război din Ucraina, pe mai multe posturi TV din România, dar și din Rusia, Ucraina și rețelele de socializare. Dincolo de dramatismul situației create de Putin, am observat și unele ieșiri în decor ale formatorilor de opinie mai mult sau mai puțin cunoscuți.

De la apelative de genul „primul terorist al Planetei”, „diliul rus”, „opriți dementul!” și terminând cu un realizator cunoscut de la Realitatea ce și-a deschis emisiunea de astăzi prezentând o foaie pe care scria cu litere chirilice „Puie Mutin!”. Bun. Sunt de acord că încordarea e maximă, emoția sau frustrările, și ele la cote sensibile, dar un lucru e limpede.

Vârsta și lunga stare de pace nu prea ne ajută să reacționăm adaptându-ne progresiv la situație, din ce am observat, situarea fiind cel mult la peluza unui meci de ligă inferioară. Este clar pentru toată lumea normală că această invadare e lipsită de conținut, fără nici un Dumnezeu, bazată pe ambiția aiuristică a unui individ, ce răspunde când își aduce aminte, la numele de Vladimir Putin. Astăzi mă voi referi mai mult la partea rusă și asta nu pentru că ar reprezenta ceva deosebit pe această Planetă.

O armată cantitativă și atât. Fără resurse, necompetitivă, fără nu știu ce minți luminate de strategi, umilită de propriul regim, fără up-date tehnologic, cu gafe hilare în teren și ușor idioți. E complicat să cazi prizonier și să spui că de fapt era pregătit pentru nu știu ce aplicație militară. Atunci, clar ești cu păduchi în păr! Înainte de invazie, ostașii Putinului erau prezentați într-o ipostază halucinantă. Morți de beți, comercializând motorina de la propriul blindat.

Azi, culmea, am văzut o înregistrare pe Twitter cu un alt blindat rămas în mijlocul drumului, bineînțeles, făcând „pana prostului”. Orice oră de rezistență ucraineană este limpede că se transformă automat în apropierea eșafodului pentru ruși. De fapt, pentru regimul de la Moscova, poporul rus fiind cu totul altceva din ceea ce am văzut în aceste zile la Moscova sau în orașul natal al Putinului. Greu de spus cum, când și mai ales cât vor înfrânge. Pentru că indiferent de finalitate, Rusia a pierdut deja această invazie. Va fi automat direcționată într-o zonă de gen Papua Noua Guinee, Nauru sau la poarta visului rătăcit…


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns