Atenție, masca la control!

Distribuie articolul

Poliția și Jandarmeria Galați vor intensifica, în zilele următoare, controalele în toate localitățile în care purtarea măștii a devenit obligatorie, din 13 octombrie 2020, atât în spațiile publice închise, cât și pe stradă (și toate spațiile publice deschise).

„În contextul intrării în vigoare, din această dimineață, a măsurii privind obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice, atât cele interioare, cât și cele exterioare, în municipiul Galați și comunele Cuca, Gohor, Ivești, Șendreni și Vânători, polițiștii gălățeni, sprijiniți de jandarmi și polițiștii locali, vor intensifica activitățile de verificare a modului în care cetățenii respectă această măsură”, precizează IPJ Galați.

Activitățile de verificare și control se vor desfășura pe raza întregului județ, cu preponderență în localitățile mai sus menționate, în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, precum și în orice alte spații publice interioare și exterioare, scopul acestora fiind prevenirea răspândirii infectării cu noul virus Sars Cov-2.

Autoritățile recomandă cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile în care această măsură este obligatorie, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri.

Scopul forțelor de ordine, care desfășoară activități de verificare, nu este aplicarea de sancțiuni, dar reamintim că nerespectarea măsurilor legale în vigoare, referitoare la prevenirea și combaterea răspândirii noului coronavirus, poate atrage răspunderea penală sau contravențională, după caz.

„Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt importante, însă nu vom tolera nicio abatere de la lege”, mai precizează Poliția.


Distribuie articolul

You May Also Like