După folclor, vin fanfarele. Pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor va începe Festivalul Național de Fanfare

Distribuie articolul

Autoritățile județene anunță că Festivalul Național de Fanfare „Iosif Ivanovici” va începe miercuri la Galați. Este a XVII-a ediție a evenimentului la care vor participa fanfare din șase județe.

Potrivit anunțului oficial, Consiliul Județean Galați și Centrul Cultural Dunărea de Jos organizează Festivalul Național de Fanfare „Iosif Ivanovici”, miercuri și joi pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

Vor participa fanfare din Constanța, Otopeni, Tg. Secuiesc, Bistrița-Năsăud și Brăila. Gazda evenimentului este Fanfara Valurile Dunării care va urca pe scenă în fiecare seară și va cânta valsuri, tangouri și cântece vechi.

Invitatul special al festivalului este Fanfara Mahala Rai Banda. Este vorba despre o trupă înființață de violonistul și compozitorul Aurel Ioniță, originar dintr-o familie de lăutari din satul Clejani.

Pe scenă vor mai urca Muzica Militară a Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos”- Brăila, Fanfara ,,Muzica Apelor”- Constanța, Fanfara Clubului Copiilor din Târgu Secuiesc, Fanfara Rodna și Orchestra ,,Mezzo Forte Soul Music”- Otopeni.

Spectacolele vor începe în fiecare zi la ora 18.00, iar intrarea va fi liberă. În zonă va fi organizat și un târg al meșterilor populari.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns