Deși suntem în rahat până la gât, visăm la cai verzi pe pereții piscinei cu bulbuci: pe 1 iunie se deschide plaja Dunărea

Distribuie articolul

Avem emoții. De câteva zile încoace suntem amenințați cu marea deschidere de la Plaja Dunărea, varianta săpunită, dar nu știm dacă putem să ajungem la eveniment. Drumurile spre complexul de pe malul gârlei sunt închise, duș nu am făcut „din lipsă” de apă la robinet iar indicatoarele nu le vedem din cauza boschetelor de peste tot. Bineînțeles, în boschet nu ne băgăm pentru că, deh, este plin de căpușe iar de insectele prea prietenoase sunt agățați numeroși maidanezi cu dinți.

Așadar, cum naiba ajungem la marea inaugurare de pe 1 iunie? Slipul este nou pentru că nu l-am folosit de câțiva ani, dorința-i mare deoarece n-am mai văzut minuni la noi, la țară, în Micro 21, iar curiozitatea depășește cu mult nivelul de trai după ce am auzit că plaja se va numi Jungle Splash. Spun investitorii că în interior va fi un fel de Șeherezada nautică, cu piscine acoperite/descoperite, cluburi, baruri pe plajă, loc de joacă pentru copii, tiroliană, paintball și hotel. Este bine, parcă prea bine pentru praful de la Mila 80. De aceea ne întrebăm: ce le-a trecut investitorilor prin cap

Posibil, investitorii de la plajă sunt vizionari, gândesc pe termen lung. Atât de lung încât nici nu îi vedem finalul, nu știm unde se proptește viitorul ud și luminos. Sau le-a trecut prin cap să tragă o țeapă, ca la noi, în politică. La Galați, povestea ultimilor 20 de ani este simplă: politicienii ne-au închis lumina, ne-au tras asfaltul de sub picioare și ne-au dat cu țeava de apă și căldură peste degete atunci când doream să vedem diapozitivele cu tunelul, podul, aeroportul, centrala prin cogenerare. Acum, povestea se poate repeta: rămași de câțiva ani în scăldatul gol, gălățenilor li se aruncă niște nisip în ochi și li se promit o liană și un bazin de înot, în timp ce băieții deștepți mai dau un tun de zile mari.

În concluzie, cu o săptămână înainte de marea deschidere se înmulțesc semnele de întrebare legate de plajă. O certitudine avem: exact ca proștii ne-am uitat la lista cu prețuri de la Jungle Splash. Este ca într-o zi cu reduceri la plaja de la ieșirea de pe Coasta de Azur. Părerea mea.


Distribuie articolul

You May Also Like