UPU Galați va arăta ca-n occident în urma unui proiect cu finanțare europeană

Distribuie articolul

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Galați va fi extinsă și modernizată cu fonduri europene. Contractul coordonat de Consiliul Județean Galați are valoarea de 1,5 milioane de euro. Documentul privind finanțarea a fost semnat miercuri, iar autoritățile județene speră ca luna viitoare să bată palma cu constructorul care va duce la bun sfârșit lucrarea.

Conform proiectului, Unitatea de Primiri Urgențe va fi extinsă pe orizontală, urmând să se dubleze ca suprafață. De asemenea, UPU va fi complet modernizată și va avea aparate de ultima generație printre care sunt un computer tomograf, un incubator pentru nou născuți, un aparat de radiologie mobil și un  electrocardiograf cu 12 canale.

„Vom extinde Unitatea de Primiri Urgenţe cu aproximativ 700 de mp, ceea ce înseamnă o dublare a suprafeţei actuale. Vor fi reconfigurate circuitele medicale din cadrul UPU şi vom dota secţia cu aparatură medicală, inclusiv un computer tomograf doar pentru pacienţii care vin la urgenţă. Astfel, vom reduce timpul de aşteptare al pacienţilor care vin la UPU şi vom decongestiona secţia. De asemenea, vom realiza un spaţiu special pentru accesul ambulanţelor. Şi pentru acest proiect avem procedurile de achiziţie publică demarate deja”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Unitatea va primi o serie de aparate performante care vor duce la reducerea timpului de așteptare pentru intervenția în cazul urgențelor medicale și la asigurarea asistenței pentru bebeluși.

„După modernizarea UPU, timpul de așteptare pentru pacienții de cod roșu și galben va fi redus… Era nevoie de astfel de dotări. Am luat în calcul ca accesul pacienților, mai ales la computerul tomograf, să se se facă mai rapid, să se facă imediat, să nu mai coboare pacientul la subsolul blocului. Am luat în calcul dotarea secției noastre cu un incubator pentru elicopter, astfel putem asista copiii nou născuți care au nevoie”, a spus șeful UPU Galați, Angel Trifan.

Spitalul județean Sf.Apostol Andrei asigură asistența medicală pentru 60% dintre persoanele spitalizate în Galați și pentru peste 80% dintre urgențele din județ și din zonele limitrofe. Asta înseamnă peste două milioane de oameni din județele Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Vaslui și Bacău.


Distribuie articolul

You May Also Like