Dorin Otrocol părăsește Prefectura Galați

Distribuie articolul

După doi ani de când a fost învestit în funcție, Dorin Otrocol va părăsi fotoliul de prefect, fără a se cunoaște deocamdată numele înlocuitorului său. Anunțul a fost făcut chiar de Otrocol astăzi, la finalul ședinței Consiliului Județului Galați. 

”Este ultima ședință de Consiliu Județean la care particip, din două motive: primul ar fi că s-a schimbat Guvernul și, conform obiceiului, vor fi schimbați și prefecții. Al doilea este că îndeplinesc toate condițiile legate de vârstă și de contribuție pentru pensionare”, a spus Otrocol.

Conform legii, acesta poate ieși la pensie din data de 24 decembrie 2019, când împlinește 65 de ani. Otrocol a fost  repus în funcția de prefect pe 11 decembrie 2017 și l-a înlocuit pe Gabriel-Aurelian Panaitescu (numit de Guvernul Dacian Cioloş).

Beneficiind de sprijinul PSD, Otrocol a fost la vârful Prefecturii Galaţi și în perioada noiembrie 2013 – octombrie 2016. A mai fost subprefect în perioada august 2004 – ianuarie 2005, vicepreședinte al Consiliului Județului (1994 – 1996 și 2000 – 2004) și director general al Administrației Fluviale ”Dunărea de Jos” (februarie 2009 – octombrie 2009).

În cazul în care nu va fi numit un alt prefect până se pensionează Dorin Otrocol, atribuțiile sale vor fi preluate de subprefectul Mihai Manoliu.


Distribuie articolul

You May Also Like