Cu viii este mai greu: Spitalul Județean din Galați va avea o clădire modernă pentru morgă

Distribuie articolul

Clădire nouă pentru morga Spitalului Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați. Recent, reprezentanții Consiliului Judeţean Galaţi au alocat, din bugetul propriu, aproape 11 milioane de lei pentru această investiție. Clădirea va fi construită în curtea spitalului.

Conform proiectului, morga va fi mutată într-o clădire nouă care va fi construită în curtea unităţii medicale. Noua clădire va avea trei etaje şi va fi dotată cu laboratoare, spații de depozitare și un amfiteatru. Lucrarea ar putea începe la toamnă, după desemnarea constructorului.

„Am alocat din bugetul propriu aproape 11 milioane de lei pentru construirea unei Prosecturi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Astfel, vom muta morga într-o clădire nouă care va fi construită de la zero în curtea unităţii medicale. Clădirea va avea trei etaje şi va dispune de laborator de anatomie patologică, camera rece, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali şi amfiteatru pentru studenţii de la Facultatea de Medicină. În câteva săptămâni vom aproba şi proiectul tehnic, astfel încât să putem demara procedurile de achiziţie publică pentru desemnarea unui constructor”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Cel mai mare spital din Galați trece prin mari transformări. Clădirea spitalului, ambulatoriul și Unitatea de Primiri Urgențe sunt modernizate, extinse, consolidate și dotate cu aparatură medicală nouă. De asemenea, în curte se construiește o parcare supraetajată și a fost amenajat un buncăr pentru acceleratorul liniar de particule necesar bolnavilor de cancer.


Distribuie articolul

You May Also Like