Donare de sânge „la botul calului”. Angajații Centrului de Transfuzii Galați vor merge în localitățile gălățene

Distribuie articolul


Angajații Centrului de Transfuzie Sanguină Galați vor merge în localitățile gălățene pentru a colecta sânge de la locuitori. Este o campanie inedită, realizată în baza unui protocol semnat de centrul gălățean cu Consiliul Județean.


Sângele va fi colectat chiar în localități, iar donatorii vor fi mobilizați de autoritățile locale. În localitățile în care vor fi doritori, se vor organiza centre de donare. Proiectul este o premieră care ar trebuie să rezolve parțial criza de sânge din județ.


„Avem probleme cu cantitățile de sânge. Suntem undeva la jumătate. Sunt zile și zile, de aceea am cerut ajutorul Consiliului Județean. Vom merge în toate localitățile din județ, vom colecta sânge la fața locului, dacă ei vor să vina la centrul de transfuzii din oraș, sunt bineveniți”, a declarat Camelia Stoichicescu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Galați.


Protocolul pentru organizarea campaniei de donare de sânge a fost aprobat miercuri, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Galaţi.


„Pentru prima oară în judeţul nostru, va fi organizată o amplă campanie de donare de sânge. Vom sprijini Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați cu tot ceea ce este nevoie şi ne vom implica activ în a facilita comunicarea cu toate UAT-urile din judeţ, astfel încât în urma acestei campanii de donare de sânge să fie salvate cât mai multe vieţi”, a anunțat Biroul de presă al Consiliului Judeţean Galaţi.


Pentru a fi donator de sânge trebuie îndeplinite câteva condiţii minime privind vârsta, greutatea sau starea de sănătate.

Pentru cei care donează sânge există şi o serie de beneficii, cum ar fi o zi liberă de la muncă, tichete de masă şi abonament gratuit de 45 de călătorii.

Foto PresăGalati. ro


Distribuie articolul

You May Also Like