Directorul școlii se opune unui cabinet medical pentru elevi

Distribuie articolul

Un conflict din Bălășești, județul Galați, în legătură cu lipsa cabinetului medical școlar, ajunge la un impas, generând îngrijorare în comunitatea locală. În ciuda eforturilor autorităților locale de a remedia situația, divergențele dintre Primărie și Școala Gimnazială nr. 1 Bălășești blochează soluțiile.

Primăria Bălășești solicită un spațiu de 9-12 mp, existent, de altfel, pentru a fi autorizat de DSP în vederea funcționării cabinetului medical școlar, însă directorul școlii, Maria Tașcă, refuză să pună la dispoziție sala de sport pentru acest scop. Primarul Maftei Cezar a subliniat refuzul sistematic al directorului școlii, susținut tacit de Inspectoratul Școlar Județean Galați, de a facilita înființarea cabinetului.

În timp ce Primăria a demarat demersuri la nivelul instituțiilor competente pentru rezolvarea conflictului, inclusiv petiționând la ISJ Galați, directorul școlii pare să manifeste un grad scăzut de interes în privința sănătății copiilor, motivând că nu a identificat un spațiu adecvat pentru cabinet. Cu toate acestea, spațiul necesar a fost deja identificat în sala de sport, iar transformarea acestuia ar aduce beneficii directe acestor elevi.


Distribuie articolul

You May Also Like