Premii în bani, pentru olimpicii gălățeni și profesorii lor

Distribuie articolul

Premii în bani pentru performanțe excepționale la olimpiadele internaționale: 6.000 de lei pentru medalie de aur, 4.000 de lei pentru argint, 3.700 de lei pentru bronz și 2.700 de lei pentru mențiune. Aceste sume sunt propuse într-un proiect de hotărâre prezentat Consiliului Local al municipiului Galați.

Potrivit proiectului, elevii și profesorii din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din Galați care au obținut rezultate notabile la olimpiadele naționale și internaționale vor fi premiați financiar în funcție de performanțele lor, în limita bugetului aprobat.

Printre cei propuși pentru premii se numără patru elevi care au obținut medalii de aur la competiții internaționale, cum ar fi Rareș Andrei Neculau și Sebastian Boghean. Acestora li se vor acorda câte 6.000 de lei fiecare. Alți elevi, precum Mara Ioana Zaharia și Daria Irina Gherasim, vor primi 4.000 de lei pentru medalii de argint.

În plus, 116 elevi sunt propuși pentru premii pentru reușitele lor la olimpiadele naționale, cu sume între 2.250 și 700 de lei, în funcție de clasificare.

În cadrul proiectului de hotărâre, se dorește ca elevii care se remarcă la olimpiade în domenii diferite să fie premiați individual pentru fiecare realizare. De asemenea, se prevede acordarea unui singur premiu pentru profesorii care îi îndrumă pe mai mulți elevi distinși, în valoare egală cu premiul primit de cel mai bine performant elev pe care l-au pregătit.


Distribuie articolul

You May Also Like