Directorul CNAIR: lucrarea de la podul de la Brăila este în întârziere

Distribuie articolul

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a declarat marți, la Parlament, că lucrarea de la podul de la Brăila este în întârziere și a dezvăluit faptul că a trimis un consilier pe șantier ca să evalueze situația. Autoritățile și constructorul au promis de mai multe ori că podul peste Dunăre va fi gata până la finalul anului 2022.

Probleme sunt la drumurile de acces, dar autoritățile au susținut că vor găsi soluții provizorii pentru a utiliza obiectivul încă din 2023. Structura de bază a podului este gata, iar lucrarea este finalizată în proporție de peste 70%. Deși constructorul spune că poate recupera întârzierile, directorul CNAIR este pesimist privitor la termenul în discuție. Marți, el a fost audiat la Comisia de Transporturi din Camera Deputaţilor și, la final, le-a spus jurnaliștilor că a trimis un specialist la fața locului ca să afle adevărul.

„Antreprenorul a declarat că anul acesta podul va fi utilizabil şi va fi posibilă darea în circulaţie. Din punctul meu de vedere şi discutând cu inginerul lucrării, cu supervizorul contractului, aceştia nu sunt la fel de optimişti. În acest sens am trimis şi un consilier al meu pe lucrare.

Chiar zilele acestea este acolo pentru a evalua în mod corect posibilitatea deschiderii circulaţiei la sfârşitul anului…Să ştiţi că firma WeBuild a primit un certificat negativ pe această lucrare. Deci ar mai primi încă unul. În ceea ce priveşte declaraţia domnului prim-ministru, ştiţi foarte bine că a spus că lucrarea este în întârziere, lucru pe care îl susţin şi eu, pentru că este în întârziere. Acum antreprenorul a spus că este mobilizat şi că va face toate eforturile şi el a promis că va da în circulaţie acest pod”, a declarat, marţi, Cristian Pistol, potrivit Agerpres.

Directorul CNAIR a mai dezvăluit faptul că reprezentanții constructorului ar vrea să predea lucrarea, inclusiv drumurile de acces, în 2025! ,,Cei de la WeBuild, ca şi toţi ceilalţi antreprenori ai noştri, vin frecvent la sediul companiei unde avem discuţii pe fiecare proiect în parte. În ceea ce priveşte graficul pe care dânşii l-au depus la companie, un grafic neasumat de către inginer şi de noi, au un termen de finalizare undeva în 2025″, a precizat Pistol.

Podul de la Brăila are o lungime de doi kilometri, iar drumurile de acces au 21 de kilometri, din care 17 kilometri sunt în județul Tulcea. La final, va fi cea mai înaltă construcție, cel mai mare pod și cea mai scumpă lucrare de infrastructură din România. De asemenea, podul va fi al treilea din Europa ca dimensiune.

Sursa foto: Radu Arama


Distribuie articolul

You May Also Like