Din participant la Galați Summer University a devenit organizator! Povestea unui constănțean care le spune elevilor lucruri frumoase despre Galați

Distribuie articolul

Radu Mihai Duca a venit din Constanța, în 2014, în vacanța de vară, pe când era în clasa a XI-a, la tabăra pentru liceeni organizată de Universitate, în urma unui filmuleț pe youtube făcut de Student TV. I-a plăcut orașul, pe care îl cunoscuse puțin, pe când avea doar o lună (a stat cu părinții, ambii studenți, în căminul F) și a urmat aceeași facultate ca tatăl său: Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică și Electronică.

„GSU a fost pentru mine, atunci o experiență unică. Mi-a plăcut atmosfera din Ligă, sincer, asta m-a atras la Galați. O echipă sudată, unită, capabilă să se organizeze și să facă lucruri mari. Am ales Galațiul în urma acestei întâmplări fericite și nu îmi pare rău. În primul an de studenție am fost organizator simplu, acum sunt coordonator GSU și am grijă să le spun elevilor care doresc să urmeze o facultate, tot ce știu că e mai frumos despre Galați”, spune Duca.

Se simte onorat că poate duce proiectul Ligii Studenților mai departe și spune că știe exact ce simt liceenii veniți pentru prima dată în campus.

„Nu e o misiune ușoară, mai ales că e proiectul meu de suflet, dar încercăm să le facem tinerilor șederea plăcută și să le spunem ce trebuie să facă pe mai departe, după terminarea liceului. Am insistat pe discuțiile cu ei și întâlniri de dezvoltare personală. Vrem să îi convingem pe cei care sunt în pericol să abandoneze studiile, să nu o facă”, mai spune Duca.

GSU, ajuns la a V-a ediție, reunește la Galați 90 de tineri liceeni de clasa a XI-a veniți din Constanța, Bacău, Vaslui, Vrancea, Brăila, să vadă cum e viața de student. Acțiunea, organizată de LSG, se va încheia pe 2 august.


Distribuie articolul

You May Also Like