Spectacol sonor dedicat lui Brâncuși, la Galați

Distribuie articolul

Galațiul găzduiește vineri, începând cu ora 18:00, la librăria Alexandria, situată pe str. Domnească nr. 52, un spectacol sonor, dedicat memoriei lui Constantin Brâncuși – „Dezleganie (Ritualul)”, o îmbinare armonioasă între arta sculpturală și muzică. Accesul publicului este liber.

Violonistul Sergiu Corbu Boldor, sufletul acestui one-man show, va prezenta o interpretare originală inspirată de ansamblul sculptural al lui Constantin Brâncuși: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului și Coloana fără sfârșit. Prin „Dezleganie (Ritualul)”, Boldor dorește să exploreze și să redea în muzică filosofia lui Brâncuși, potrivit căreia sculptura este „muzică în nemișcare”, iar muzica, „sculptură în desfășurare”.

Evenimentul va fi și o ocazie de a descoperi cele două volume ale artistului, „Dezleganie, jurnal de călătorie în sunete și imagini”, Vol I și II, publicate la Editura Ordo Ab Chaos. Acestea documentează parcursul creativ al lui Corbu și reprezintă o sursă de inspirație pentru iubitorii de artă și muzică.

„Dezleganie (Ritualul)” nu este doar un spectacol, ci un manifest artistic ce pornește de la convingerea lui Brâncuși că „Arta nu face decât să înceapă continuu”. Inspirat de tăcerea unei pietre care, contemplată îndelung, pare să emită sunete, Sergiu Corbu Boldor, împreună cu Luiza Mitu, a creat acest proiect sonor care străbate o gamă largă de emoții, de la bocet la bucurie pură.

Cu o carieră impresionantă pe scenele naționale și internaționale, colaborând cu nume mari ale muzicii, Sergiu Corbu Boldor își propune să contribuie la promovarea culturii și artei prin intermediul acestui eveniment. „Dezleganie (Ritualul)” invită gălățenii să participe la o călătorie sonoră și vizuală excepțională, oferind o interpretare contemporană a operei lui Brâncuși.


Distribuie articolul

You May Also Like