Doi ani de la lansarea la Galați a celui mai amplu proiect științific de cercetare a mediului în aria fluviului Dunărea

Distribuie articolul

La sfârșitul acestei săptămâni se încheie Workshopul „Abordări moderne ale feedbackului între procese de mediu și schimbările climatice” organizat în cadrul proiectului, REXDAN.

Cu această ocazie, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați aniversează 2 ani de la lansarea proiectului Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea, REXDAN, finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Timp de trei zile au fost susținute la Galați, într-un cadru organizat, prelegeri, prezentări orale și cele de tip poster grupate pe două secțiuni (1. Metode moderne de analiză pentru ape, soluri, sedimente, ecologie și 2. Aer, atmosferă, climă. Teledetecție, GIS, topografie)de specialiști din țară și din străinătate care au abordat teme relevante corelate domeniului de specializare inteligentă Energie, mediu și schimbări climatice.

Seria de evenimente aniversare este completată de prezentarea rezultatelor obținute în cadrul proiectului REXDAN la 2 ani de la demararea implementării acestuia.


Distribuie articolul

You May Also Like