Despăgubiri pentru pagubele făcute de vijelii în județul Galați

Distribuie articolul


Ploile torențiale, grindina și vijeliile din luna iunie au făcut numeroase pagube în județul Galați.

Specialiștii au stabilit că în urma fenomenelor meteorologice periculoase au fost afectate drumuri, locuințe și terenuri agricole din nouă comune. Toate stricăciunile vor fi remediate cu bani de la Guvern.


Mai multe comisii înființate la ordinul prefectului județului Galați au analizat efectele furtunilor din luna iunie.


„Prin Ordin al Prefectului Județul Galați, au fost constituite trei comisii de evaluare a pagubelor înregistrate la infrastructura rutieră, locuințe și terenuri agricole… Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, înregistrate în județul Galați, în perioada 17-23.06.2020, au fost afectate structura rutieră, patru locuințe și terenuri agricole din nouă unități administrativ-teritoriale: Cerțești, Frumușița, Foltești, Gohor, Grivița, Măstăcani, Schela, Smulți, Șendreni”, au anunțat reprezentanții Prefecturii Galați.


Reparațiile vor fi făcute pe cheltuiala Ministerului Dezvoltării.


„În urma evaluărilor realizate pe teren a fost întocmit și înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, proiectul de Hotărâre de Guvern, însoțit de documentația prevăzută de legislația în vigoare, pentru refacerea infrastructurii afectate (18.825 km de drumuri comunale și străzi, o construcție hidrotehnică și refacere ravenă). Suma solicitată pentru realizarea acestor lucrări, care va fi alocată din fondul de intervenție, la dispoziția Guvernului, este de 1.272 mii lei”, a precizat Biroul de Presă al Prefecturii Galați.


Lucrările vor începe în această vară.


Distribuie articolul

You May Also Like