Deși nimeni nu l-a văzut, podul peste Dunăre de la Brăila este contestat, audiat la DNA și dator vândut la bancă

Distribuie articolul

Statul român face un împrumut bancar pentru a construi podul peste Dunăre dintre Brăila și Galați. Zilele trecute, reprezentanții Guvernului României au semnat un acord cu Banca Europeană de Investiții (BEI) privind contractarea unui împrumut în valoare de miliard de euro. Suma va fi folosită pentru cofinanțările României la proiectele mari de infrastructură, printre care și podul Brăila-Tulcea. Doar pentru proiectul traversării Dunării este nevoie de circa 500 de milioane de euro.

Podul peste Dunăre de pe digul care leagă orașele Brăila și Galați face parte din Strategia integrată de dezvoltare durabilă a Deltei, fiind inclus și în Master Planul General de Transport al României. Proiectul se află acum pe Site-ul Electronic de Licitații Publice. Licitația pentru atribuirea lucrările de proiectare și execuție a podului se va încheia pe 11 august dar procedura ar putea fi întârziată din cauza unei contestații.

De asemenea, subiectul a ajuns în atenția procurorilor DNA. Ei studiază studiile de fezabilitate deoarece există suspiciunea că sumele de bani plătite de stat au fost prea mari.

Așadar, se mai face?


Distribuie articolul

You May Also Like