„Descoperă secretele pădurii – Să învățăm despre păduri”

Distribuie articolul

La nivelul Direcției Silvice Galați s-a dezvoltat un traseu educativ – DUNELE DE NISIP HANU CONACHI -înființat anul trecut de Regia Națională a Pădurilor (RNP) – Romsilva, sub umbrela programului de educație forestieră „Descoperă secretele pădurii – Să învățăm despre păduri”, potrivit datelor anunțate de administratorul pădurilor aflate în proprietatea publică a statului.

Cu o lungime de 2,5 Km, acest traseu are acces de la DN 25 A. Ca amplasare: Localitatea Hanu Conachi, comuna Fundeni, Trupul de padure Hanu Conachi, in interiorul rezervatiei Dunele de nisip Hanu Conachi.

Traseul poate fi parcurs cu respectarea regulilor de acces și vizitare, dar ținând cont și de condițiile meteo. Traseul educativ “Dunele de nisip Hanu Conachi” propune publicului interesat descoperirea vietii in conditiile extreme de stepa si silvostepa, prin vizionarea mai multor elemente de floră și faună, specifice zonei.

În 2023, în cadrul programului amintit au fost cooptați aproape 1000 de copii, elevi din școlile din teritoriu.

Totodată, Romsilva a organizat concursul educativ „Tineri în Pădurile Europei – Young People in European Forests” și a încheiat la nivelul subunităților sale teritoriale numeroase parteneriate educaționale cu instituții de învățământ și organizații non-guvernamentale.

Concursul s-a desfășurat în saptamana 24-28 aprilie la nivelul RNP-Romsilva etapa județeană a concursului YPEF, in toate județele țării! Acest concurs educativ are că obiectiv conștientizarea și educarea tinerei generatii asupra patrimoniului european natural, conservării biodiversității și gestionării durabile a pădurilor, fiind organizată și coordonată la nivel central de RNP-Romsilva.

La nivel național, echipa gălățeană s-a calificat între cele 10 echipe care au trecut pragul de selecție a concursului ce a constat într-o probă practică – de recunoaștere a speciilor și una teoretică organizată sub forma unui eseu conceput în comun. Cu o medie de a notelor de 8,78, echipa tinerilor din Galați s-a situat pe locul opt în concurs.

Conform datelor publicate pe site-ul instituției, suprafata totala a fondului forestier proprietate publica a statului, administrat de Directia Silvica Galati prin cele 4 ocoale silvice din subordine este de 20.741 ha (suprafață la data de 31.12.2020), reprezentand aproximativ 55% din fondul forestier national existent anterior datei de 01.01.1990


Distribuie articolul

You May Also Like