După 30 de ani, problemele Galațiului se văd și din Ministerul Transporturilor

Distribuie articolul

Problemele mari de infrastructură cu care se confruntă zona noastră au intrat în sfârșit în atenția reprezentanților Ministerului Transporturilor. Aceștia promit să demareze două dintre cele mai importante proiecte și să continue unul aflat deja în desfășurare și abandonat.

Conform Proiectului de buget național aferent anului 2019, printre lucrările trecute pe hârtie spre a fi executate se numără și drumul expre Brăila – Galați (proiectare și execuție) precum și centura ocolitoare a municipiului Galați (proiectare și execuție la profil de autostradă). De asemenea, este vizată și varianta ocolitoare a municipiului Tecuci, promisă încă din 2005 și începută în 2012. De atunci,  a fost scumpită, a avut patru termene de finalizare ratate și a rămas abandonată, după ce a fost făcută doar pe jumătate.

Bugetul propus pentru Ministerul Transporturilor pe anul 2019 este de 11,7 miliarde de lei, mai mult cu aproape 2,5 miliarde de lei față de ce a fost propus în 2018. Aparent, o veste bună, în realitate sub nivelul celor din 2015 (14,8 mld. lei), 2016 (11,8 mld. lei) și 2017 (13,8 mld lei). Ani în care, în pofida unui buget superior, nu s-a întâmplat mare lucru la nivel de infrastructură în țară și nimic în regiunea noastră.

Pe lângă proiectele trecute deocamdată doar pe hârtie, mai există încă două amendamente la buget ce vizează tot Ministerul Transporturilor. Astfel, senatorul liberal George Stângă a propus suplimentarea sumei de 10 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii portuare în proiectul ”Platforma Multimodală Galaţi”. Se mai solicită 2 milioane de lei pentru “Elaborare studiu de fezabilitate și Proiect Tehnic pentru construirea unui aeroport internaţional în zona Galați – Brăila”, proiect ce se bucură și de sprijinul președintelui Consiliului Județului, Costel Fotea.


Distribuie articolul

You May Also Like