Contract de peste 30 de milioane de lei pentru studiile necesare aeroportului de la Galați

Distribuie articolul

Autoritățile gălățene și brăilene au semnat contractul în valoare de peste 30 de milioane de lei pentru studiile necesare aeroportului de la Galați. La ceremonie au participat și reprezentanții Universității Dunărea de Jos care vor contribui la realizarea studiilor.

Miercuri, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, și președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, au semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru aeroportul internațional Galați-Brăila.

„Este un pas foarte mare pe care îl facem pentru ca acest proiect, despre care se vorbește de mulți ani, să devină realitate. Este pentru prima oară când, dincolo de vorbe și promisiuni, se fac pași reali pentru a se construi un aeroport care să deservească zona Galați-Brăila. După nenumărate studii și analize, specialiștii au decis că cel mai bun loc pentru a fi construit acest aeroport este zona Braniștea – Schela, având în vedere și conectivitatea cu infrastructura rutieră și feroviară din apropiere”, a explicat Costel Fotea.

Aeroportul Galați-Brăila va fi de marfă și de pasageri și va fi dotat cu o pistă de peste 4000 de metri. Obiectivul este inclus în Master Planul Național de Transport și are sume prevăzute inclusiv în bugetul României pentru realizarea studiilor.
Licitația a fost câștigată de Asocierea SC Aduro Impex SRL & SC Tecno Engineering 2C SRL & SC WE Project Engineering SRL, care, împreună cu subcontractorii, înseamnă 17 firme implicate în realizarea acestor studii.
„Sunt firme cu experiență mare în domeniu, care au proiectat și alte aeroporturi din țară, precum și din străinătate, fiind implicate în proiectarea Aeroportului Otopeni, precum și în proiectele de la Mihail Kogălniceanu și Timișoara. O veste foarte bună este că inclusiv mediul academic gălățean, prin specialiștii de la Universitatea , este implicat în acest important proiect de dezvoltare a zonei Galați-Brăila… Vor fi realizate zeci de studii și descrieri tehnice preliminare privind terminalul cargo și de pasageri, căile de rulare, lungimea pistei de decolare și aterizare, securitatea aviatică, turnul de control și sistemele de semnalizare. Ne dorim ca pe acest aeroport să poată ateriza orice tip de avion”, a precizat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Valoarea contractului este de 30.719.699 de lei, fără TVA. Proiectul este realizat de Consiliul Judeţean Galaţi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Brăila.


Distribuie articolul

You May Also Like