Primele efecte ale destrăbălării parlamentare: leul se prăbușește și bate record după record

Distribuie articolul

Apar primele efecte ale acțiunilor din Parlamentul României unde se votează, pe bandă rulantă, majorări de pensii, dublări de alocații și alte minuni. Leul bate record după record și se prăbușește în raport cu alte monede. Factura va fi plătită de toți românii pentru că un leu slab înseamnă inflație și rate bancare din ce în ce mai mari.

Moneda națională s-a prăbușit joi, ajungând la cel mai scăzut nivel din istorie. Astfel, un euro a ajuns să coste 4,8722 lei, față de 4,8641 lei în ședința de tranzacționare anterioară, potrivit datelor oficiale comunicate de Banca Națională a României. Și dolarul american s-a scumpit joi, până la 4,1883 lei, după ce cu o zi înainte moneda SUA fusese cotată de BNR la doar 4,1529 lei.

Specialiștii în economie și finanțe au avertizat că leul va scădea abrupt dacă amendamentele la Legea bugetului, prin care au fost impuse Guvernului cheltuieli considerate nesustenabile, vor fi votate de parlamentari. Deprecierea accentuată a leului în raport cu moneda europeană va avea efecte distrugătoare.

Economiștii vorbesc despre o creștere galopantă a inflației, o scădere rapidă a puterii de cumpărare și o majorare a ratelor bancare.

Mai departe, aceste lucruri vor anula creșterile de venituri impuse Guvernului de Parlament și vor provoca falimente ale persoanelor fizice și juridice.


Distribuie articolul

You May Also Like