Indemnizațiile parlamentarilor au crescut de la 1 ianuarie. Află aici cât câștigă alesul tău

Distribuie articolul

Am aflat cât câștigă deputatul Nicolae Bacalbașa ca să se dea în spectacol de la microfonul Parlamentului. Sau cât încasează lunar parlamentarul Eugen Durbacă ca să facă nimic. În fiecare lună, onorabililor politicieni le intră pe card 4.000 de euro. Este vorba despre indemnizația brută pe care o primește fiecare parlamentar ales de poporul înțelept.

Așadar, Nicolae Bacalbașa, Eugen Durbacă și ceilalți 11 senatori și deputați aleși de gălățeni primesc 18.720 lei lunar, fiecare, pentru munca prestată în Parlament. Cu ce rezultate, o știm cu toții, dar indemnizația este bătută în cuie. Aceasta se actualizează în funcție de salariul minim pe economie pentru că parlamentarii sunt o categorie bine protejată, iar de la 1 ianuarie 2019 a crescut cu aproape două mii de lei, de la 17.100 de lei până la 18.720 de lei.

Parlamentarii o duc chiar mai bine. Pe lângă sumele prezentate mai sus, ei primesc lunar bani pentru întreținerea cabinetelor parlamentare. Banii sunt folosiți pentru cheltuielile administrative, inclusiv pentru salariile angajaților, iar parlamentarul nu are obligația de a justifica sumele cheltuite. Ar mai fi și pensiile speciale pe care le vor primi aleșii, semn că nu toți românii o duc prost. Ce glumiță a mai făcut Nicolae Bacalbașa?


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns